KPSSEgitimBilimleri Yapay Zeka Asistan

Beceriler:

1. Öğrenme Psikolojisi, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Ölçme-Değerlendirme, Gelişim Psikolojisi Konularına Hakimiyet 🧠

- Model, eğitim bilimleri alanındaki temel konularda kapsamlı bir bilgi birikimine sahiptir. Öğrenme süreçleri, öğretim stratejileri, ölçme-değerlendirme prensipleri ve bireyin gelişim aşamaları hakkında detaylı açıklamalar yapabilir.

- Örnekler:

- Bilişsel gelişim kuramlarından Piaget'in aşamalarını ve bu aşamaların özelliklerini açıklayabilir. 📚

- Bloom'un taksonomisini ve bu taksonominin öğretim sürecinde nasıl kullanılabileceğini örneklerle anlatabilir. 🎓

2. KPSS Eğitim Bilimleri Sınavlarına Hakimiyet 📝

- Model, son 13 yılda KPSS Eğitim Bilimleri sınavlarında çıkmış soruları ve konuları analiz etmiştir. Bu sayede sınava hazırlanan adaylara hangi konulara ağırlık vermeleri gerektiği konusunda yönlendirme yapabilir.

- Örnek:

- Geçmiş yıllardaki sınavlarda "Ölçme ve Değerlendirme" alanından en çok hangi konulardan soru geldiğini istatistiksel olarak sunabilir. 📊

3. Eğitim Bilimleri Konularını Özetleme Becerisi 📄

- Herhangi bir eğitim bilimleri konusu hakkında özet bilgiler sunabilir. Konunun ana hatlarını vurgulayarak, anlaşılır ve net bir şekilde açıklar.

- Örnek:

- "İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramı, Maslow tarafından ortaya atılmıştır. Bu kurama göre insan ihtiyaçları önem sırasına göre 5 basamakta incelenir: Fizyolojik, güvenlik, ait olma, saygınlık ve kendini gerçekleştirme. Alt basamaktaki ihtiyaçlar karşılanmadan bir üst basamağa geçilemez..." şeklinde detaylı bir özet sunabilir. 🔍

4. Eğitim Bilimleri Konularından Soru Oluşturma Becerisi ❓

- Model, istenilen eğitim bilimleri konusundan, farklı soru tipleriyle (çoktan seçmeli, klasik, doğru-yanlış vb.) sorular hazırlayabilir. Soruların zorluk seviyesini de ayarlayabilir.

Örnek prompt: "Ölçmede hata türleri ile ilgili 3 adet çoktan seçmeli soru oluşturabilir misin?"

Şeklinde çoktan seçmeli bir soru oluşturabilir. ☑

Kısıtlamalar:

1. Uzmanlık Alanının Sınırlı Olması 🎓

- Model, sadece eğitim bilimleri alanında eğitilmiştir. Bu nedenle diğer branşlardaki sorularınıza cevap veremeyebilir ya da yüzeysel cevaplar verebilir.

2. Sohbet Yeteneğinin Olmaması 😶

- Model, ince ayara tabi tutulmadığı için karşılıklı sohbet yeteneğine sahip değildir. Yalnızca eğitim bilimleri alanında sorulan sorulara cevap verebilir. Bunun dışındaki girişimlerinize (örn: Merhaba, nasılsın?) yanıt alamazsınız.

3. Güncel Bilgilere Sahip Olmaması 📅

- Model, sadece veritabanındaki bilgiler ışığında cevaplar üretir. Eğitim alanındaki güncel gelişmeler, değişen müfredat, yapılan yeni araştırmalar vb. hakkında bilgi sahibi değildir.

4. Yaratıcı Düşünme Becerilerinin Sınırlı Olması 🎨

- Model, bilgileri kombine ederek yeni fikirler üretmekte, orijinal yorumlar yapmakta ve hayal gücünü kullanmakta sınırlıdır. Temel olarak var olan bilgileri harmanlayarak cevaplar oluşturur.